ABBA the Museum blir en av utställningarna i Swedish Music Hall of Fame

Stiftelsen Musikskattens Hus, som är initiativtagare till museet Swedish Music Hall of Fame gjorde den 3 oktober det officiellt att ABBA the Museum blir en av tre permanenta utställningar på SMHoF. De övriga två är Den svenska populärmusikens historia och legendarsalen ”Hall of Fame” som gett platsen dess namn.

-  ABBA the Museum kommer att passa perfekt in på Swedish Music Hall of Fame, då det är en del av Sveriges pop-historia, säger Björn Ulvaeus under presskonferensen. Allt som ni kan uppleva och se är sanktionerat av oss fyra i ABBA. Vi hoppas att det ska bli en rolig och underhållande, men också intressant upplevelse.

Förutom dessa permanenta delar kommer man skapa temporära utställningar, framtagna i samarbete med gästkuratorer och representanter från musikbranschen. Den samtida musiken kommer att få stort utrymme i Swedish Music Hall of Fame, bland annat genom ett omfattande programinnehåll, mindre spelningar och unika evenemang kopplade till aktuella musikhändelser. Läs hela pressmeddelandet här.

Läs gärna mer på Swedish Music Hall of Fame och på ABBA the Museum.

Kommentarer inaktiverade.